قیمت جدید محصولات ایران خودرو در اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول هیجان در بورس فروکش کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشدید برخورد قانونی با دست‌کاری کنتور‌های آب در مشهد | پلمب ۴ واحد صنفی معروف (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ثبت نام بدون قرعه کشی ۳ محصول سایپا از امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + لینک ثبت نام رشد ۳۰ درصدی تولید شکر ریزش شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نوسان منفی دلار در کانال ۸۲ هزار تومان تعرفه‌های جدید برق ابلاغ شد | اجرا از اول خرداد ۱۴۰۴ + سند وزیر صمت: تجارت جهانی ایران با رشد ۱۱ درصدی به ۱۳۰ میلیارد دلار رسید ارسال پیامک حذف به متقاضیان نهضت ملی مسکن خسارت خودرو‌های سوخته بندر شهید رجایی چگونه جبران می‌شود؟ اقدام غیرمنتظره صاحب‌خانه‌ها در بازار مسکن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز می‌شود جزئیات طرح جدید برای دهک‌بندی خانوارها اعلام شد قیمت جهانی طلا امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد |طلای جهانی دوباره ریخت کاهش میزان توزیع روغن در بازار مشهد | بازار تشنه روغن نایاب کالاهای گمرک شهید رجایی تا ۲۴ ساعت آینده ترخیص می‌شود پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)| اصلاح هیجانی ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند
سرخط خبرها

تفاوت قیمت گوشت گوسفندی و شتر چقدر است؟ | استفاده از فراورده‌های شتر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

  • کد خبر: ۲۴۷۹۸۸
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
تفاوت قیمت گوشت گوسفندی و شتر چقدر است؟ | استفاده از فراورده‌های شتر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد
دبیر کمیته تخصصی شتر خراسان‌رضوی گفت: یکی از مسائلی که در گسترش بازار محصولات شتر نقش دارد، فرهنگ‌سازی و آگاهی‌رسانی به مردم است تا به ارزش غذایی فراورده‌های شتر پی ببرند.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

امین هراتی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره وضعیت پرورش شتر در استان تصریح کرد: خراسان‌رضوی به لحاظ شرایط اقلیمی شرق کشور و ظرفیت بسیار بالایی که دارد خاستگاه خوبی برای پرورش شتر می‌باشد و این فرصتی است که اکنون در اختیار متولیان است که به آن باید بها دهند.

دبیر کمیته تخصصی شتر استان افزود: در استان، ظرفیت خوبی برای پرورش شتر وجود دارد، اما مشکل بزرگ شترداران، اراضی ملی است که در اختیار شترداران قرار داده نمی‌شود. این در حالی است که چرای شتر در صحرا هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند. اما اداره منابع طبیعی به‌بهانه اینکه اراضی ملی بوده و نیز به بهانه‌های دیگر، برای چرای شتر محدودیت ایجاد کرده است؛ به‌طوری‌که حتی شترداران مجاز به برپاکردن چادر در بیابان برای اقامت شبانه هم نیستند.

وی گفت: هراتی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان نفرات شتر در استان نیست و تلاشی هم از سوی متولی بخش در این خصوص نشده است، تأکید کرد: تولیدات شتر، چه گوشت و چه شیر، ارزش غذایی و درمانی بسیار بالایی دارد. حتی این محصولات تقاضای خارجی داشته و توان ارزآوری دارد؛ ولی متأسفانه تاکنون زیرساختش ایجاد نشده است.

مدیرعامل صنعت دامپروری خراسان‌رضوی افزود: با توجه به برگزاری دو سال پیاپی همایش تخصیص پرورش شتر و مباحث بسیار خوبی که در آن همایش‌ها مطرح شد، چشم‌انداز خوبی برای این حوزه انتظار می‌رود.

وی گفت: شهرستان‌های غربی استان خراسان‌رضوی مثل سبزوار، داورزن، بجستان و بردسکن بیشترین جمعیت شتر را در استان دارند.

به گفته هراتی، یکی از مسائلی که در گسترش بازار محصولات شتر نقش دارد، فرهنگ‌سازی و آگاهی‌رسانی به مردم است تا با ارزش غذایی تولیدات شتر پی ببرند و محصولات آن را در سبد مصرف خود بگنجانند.

وی درباره تفاوت قیمت گوشت شتر با گوشت قرمز، گفت: در حال حاضر، قیمت گوشت شتر نسبت‌به گوشت قرمز یک اختلاف ۱۰۰ هزار تومانی دارد و این تفاوت طی سال‌های گذشته با افزایش تقاضای گوشت قرمز و نیز افزایش قیمت آن، کمتر هم شده است.

هراتی به این موضوع اشاره کرد که این حوزه نیازمند کمک دستگاه‌های دولتی و مردم است که در فرهنگ‌سازی کمک کنند. در خراسان‌رضوی، محدودیتی برای پرورش شتر نداریم و به‌‌گستردگی بیابان‌های موجود، فضا برای پرورش شتر وجود دارد. اما متأسفانه متولیان امر از این موضوع غافل هستند.

دبیر کمیته تخصصی شتر استان با بیان اینکه شتر یک دام مقاوم، کم‌مصرف و پربهره است، افزود: ما هنوز در امر صادرات فراورده‌های شتر به ظرفیت اسمی نرسیده‌ایم. دولت هم باید در این حوزه کمک کند، اما متأسفانه ممنوعیت صادرات ترمزی برای رشد اقتصادی کشور است. 

وی افزود: در واقع توجیهی برای ممنوعیت صادرات نیست و به‌نظر من، خودزنی در تولید و صادرات است. مگر می‌شود کالایی را که شرایط تولید، تخصص و نیروی انسانی‌اش را داریم، درنهایت انبار کنیم و تولیدکننده مستلزم ضرر و زیان شود؟

هراتی گفت: اگرچه تأمین نیاز کشور در اولویت است، اما نباید غیرکارشناسانه جلوی صادرات گرفته شود. امیدواریم با مدیریت جدید، موانعی که در این حوزه وجود دارد، برداشته شود و مشکلات رفع شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->